Sajtbisztró

Finom ötletek a mindennapokra

Finom ötletek a mindennapokra
5 perces olvasási idő

Szerintünk cseppet sem vagyunk elfogultak, ha azt mondjuk, nem létezik olyan alkalom, amit nem tud a sajt még jobbá tenni. Be is tudjuk bizonyítani, hogy ez így van.

Mivel a sajtkínálat szerencsére nagy, a család apraja-nagyja megtalálhatja közöttük a maga kedvencét. A reggelitől a vacsoráig, sőt az éjszakai nasiig végig kísérheti a napunkat. Ha valaki esetleg laktózérzékeny annak sem kell elkeserednie, a Medve laktózmentes kockasajtjára, az új Pannónia Mester sajtra, és a Medve edami, gouda vagy ementáli szeletelt sajtokra mindig számíthat.

Tipp!
Egy finom és gyors reggeli ötlet: Lyukas pirítós sült tojással. Garantált, hogy a család minden tagja megnyalja a szája szélét, ha meglátja.

Tízórai vagy uzsonna
Bizonyára mindenki tudja, hogy a sajt egy igazán remek szendvicsalap, így kiváló arra, hogy akár az iskolai, akár munkahelyi tízórait vagy uzsonnát feldobja. A kenyérszeletek közé, némi zöldség kíséretében – leginkább a kemény-, és félkemény sajtok a legjobbak, mivel kevésbé romlandóak, mint más társaik. Ha mégis félted, tedd hűtőtáskába, a munkahelyen pedig hűtőszekrénybe. A mi egyik nagy kedvencünk a mindennapokban, mégis ez: Világjáró szendvics.

Munkahelyi ebéd gyanánt
Ha nincs kedved a sarki boltban, vagy a büfében bevásárolni, de ennél valami meleget, az egyszerűen elkészíthető sajtos tésztát ajánljuk. Ha diétázol, ez a sajtos csirke rizzsel fogyasztva a kedvenced lehet. Mi így szeretjük!

Házibuli sajtkörítéssel
Otthon szervezel egy jó kis partit a barátaidnak? A sajtfondü látványától leesik majd az álluk. Nincs is annál kellemesebb, mint körülülni a sajtokat, és felolvasztani őket. Összehozza a társaságot, és jó hangulatot teremt. Ha fokhagymával, kenyérrel, fűszerekkel, valamint fehérborral és cseresznyepálinkával kínálod, nagy sikere lesz. Bármilyen sajtot választhatsz az alapjául.

Tipp!
Füstölt sajttal próbáltad? Íme egy kiváló receptet: Karaván fondü

Készülj sajttal a grillszezonra!
Hamarosan itt a grillszezon, válogass a jobbnál-jobb grillsajtok között. A grillezett sajtokkal nem lehet mellélőni. Nyűgözd le a társaságot a következő ételekkel:

Pizzaest
Egy finom pizzára bárki igent mond. Íme pár ötlet, amivel lenyűgözheted a családod vagy a barátaid.
Sonkás-gombás pizza Pannónia sajttal és rukkolával
Füstölt sajtos pizza paradicsommal
Kecskesajtos-sonkás pizza

Masniba kötve – Sajtajándék
A sajt remek ajándék is lehet olyasvalakinek, akiről tudjuk, hogy biztosan értékelni fogja. Az az ismerősünk, akinek polcán ott büszkélkedik egy sajtlexikon, és a hűtőjében is többféle sajt rejtőzik, biztos fülig érő szájjal bontogatja majd a sajtos csomagot. Egy-egy ritkaságnak pedig még azok is örülnek, akik nem mindennap szaladnak le sajtért a sarki közértbe.

Ha közeleg egy rokon, vagy barát szülinapja, névnapja, gondolj bátran egy sajtos ajándékra is. Igazi különlegességként ajánljuk a legínyencebbek igényeit is kielégítő francia camembert-eket, kékpenészes, rúzzsal érlelt, kecske- és friss sajtokat, valamint az olasz kemény és parmezán sajtokat.

 

Nassolás helyett
Ha hajlamos vagy filmezés, vagy tanulás közben a chipses zacskó vagy csoki után nyúlni? Válts egészségesebb alternatívára! Ajánljuk a sovány sajtokat némi zöldséggel vagy gyümölccsel, esetleg olajos magvakkal (mandula, dió, mogyoró).

Tipp!
Kockázz fel egy Pannónia Mester Ementáli sajtot és kísérd kígyóuborka szeletekkel!

A felsorolásunk természetesen nem teljes, hiszen a sajt megjelenhet esküvői díszasztalon és szülinapi zsúron is, de persze minden étkezésbe képes izgalmat csempészni! További recepteket ide kattintva találhatsz. Jó étvágyat kívánunk!

Fastbridge

További érdekességek