Sajtbisztró

Karaván Grillsajt narancsos-édesköményes salátával és bulgurral

Karaván Grillsajt narancsos-édesköményes salátával és bulgurral

Hozzávalók

    4 db Karaván Grillsajt (1 doboz)200 g bulgur2 nagy fej édeskömény vékony cikkekre vágva2 nagy narancs csíkokban lehámozott héja és leve1 nagy marék petrezselyemzöld½ marék friss menta (a petrezselyemzöld fele legyen)4 ek. olívaolaj8 db koktélparadicsom (opcionális)20 db olívabogyó (fekete vagy Kalamata)10 dkg rukkola
2 perces olvasási idő

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a bulgurt egy tálba, a vízforralóban forraljunk fel fél liter vizet, és öntsük rá a bulgurra. Kissé sózzuk meg, majd fedjük le, és hagyjuk fél órát állni. Az édesköményt mossuk meg, majd vágjuk vékony cikkekre. Fektessük a cikkeket egy nagyobb, kiolajozott tepsibe egymás mellé. Egy krumplihámozó segítségével vágjuk le a narancsok héját és tegyük a csíkokat az édeskömény szeletek közé. Jöhet rá egy kevés só, kevés olaj a tetejére, majd egy fél narancs leve. Tegyük a sütőbe kb. 20 percre, közben figyeljünk a narancshéjra: kb. tíz perc után ki kell venni a sütőből, nehogy megégjen. Amikor kivesszük a narancshéjat, az édesköményt forgassuk meg.

Közben aprítsuk fel a mentát és a petrezselyemzöldet, magozzuk ki és ízlés szerint vágjuk fel az olívabogyókat, és szeleteljük fel a paradicsomot. Szűrjük le a bulgurt, keverjük össze a felaprított zöldfűszerekkel és a maradék narancslével, ha szükséges, korrigáljunk az ízeken kevés sóval. A megsült édesköményt tegyük egy salátástálba a kisült levével együtt. Adjuk hozzá a narancshéjat, a paradicsomot, a rukkolát és az olajbogyót, forgassuk össze. Süssük meg a grillsajtokat akár grill rácson, akár serpenyőben. A kész sajtokat tálalhatjuk. Osszuk négyfelé a bulgurt, halmozzuk rá a salátát, majd mindegyiket koronázzuk meg egy-egy grillsajttal.

Hozzávalók

    4 db Karaván Grillsajt (1 doboz)200 g bulgur2 nagy fej édeskömény vékony cikkekre vágva2 nagy narancs csíkokban lehámozott héja és leve1 nagy marék petrezselyemzöld½ marék friss menta (a petrezselyemzöld fele legyen)4 ek. olívaolaj8 db koktélparadicsom (opcionális)20 db olívabogyó (fekete vagy Kalamata)10 dkg rukkola

További érdekességek