Sajtbisztró

Sajtos csirke, ahogy én szeretem

Sajtos csirke, ahogy én szeretem

Hozzávalók:

    30 dkg csirkemell filé 1 sárgarépa kevés póréhagyma 3 db Medve kockasajt 1 pohár tejföl vegeta
1 perces olvasási idő

A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, és vegetával befűszerezem. Egy kicsit hagyom, hogy átvegye a fűszerkeverék ízét. A sárgarépát és a póréhagymát vékony karikákra szelem és egy megfelelő méretű lábasba teszem. A serpenyőben kevés olajat hevítek, és a lisztbe forgatott fűszeres húsokat a meleg zsiradékban pirosra sütöm. Ha a hús már piros, akkor beteszem a zöldségek mellé, felöntöm vízzel és összepárolom. Csak annyi vizet öntök alá, hogy valóban párolódjanak, ha hamar elpárolog, akkor inkább később pótlom. Amíg a húsos-zöldséges egyveleg párolódik, addig felvágom a sajtot, és egy tálban simára kevert tejfölbe teszem. A sajtos tejfölt a húshoz adom, kis lángon összeforralom, kevés vegetával ízesítem, és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    30 dkg csirkemell filé 1 sárgarépa kevés póréhagyma 3 db Medve kockasajt 1 pohár tejföl vegeta

További érdekességek