Sajtbisztró

Szezámos-mandulás camembert bazsalikomos zöldborsópürén

Szezámos-mandulás camembert bazsalikomos zöldborsópürén

Hozzávalók 6 személyre:

    45 dkg zöldborsó1 nagy gerezd fokhagyma3 szál újhagyma2-3 tk. pesto 5 dkg vajsó, bors3 db natúr Tihany Válogatás Ínyenc Camembert2-3 db tojás liszt zsemlemorzsa szezámmag mandulaforgácsolaj a sütéshez
1 perces olvasási idő

A camembert sajtot 8-10 cikkre vágjuk. Lisztbe, felvert tojásba, szezámmaggal vagy mandulaforgáccsal (1:1 arány) elkevert zsemlemorzsába panírozzuk. A tojásba és a morzsába kétszer forgassuk bele, így biztosan nem folyik ki sütés közben a sajt. Sütés előtt minimum fél órára mélyhűtőbe tesszük. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. Forró vajon egy percig sütjük, majd hozzákeverjük a zöldborsót. Sóval, frissen őrült borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt hat-hét percig pároljuk. Mielőtt pürésítjük, keverjük hozzá a pestót. A panírozott sajtokat forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük. Borsópürén tálaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Fastbridge

Hozzávalók 6 személyre:

    45 dkg zöldborsó1 nagy gerezd fokhagyma3 szál újhagyma2-3 tk. pesto 5 dkg vajsó, bors3 db natúr Tihany Válogatás Ínyenc Camembert2-3 db tojás liszt zsemlemorzsa szezámmag mandulaforgácsolaj a sütéshez

További érdekességek