Sajtbisztró

Baconbe tekert sertéskaraj Karaván sajttal és spenóttal töltve

Baconbe tekert sertéskaraj Karaván sajttal és spenóttal töltve

Hozzávalók:

    4 nagyobb szelet sertéskaraj 8 szelet bacon200 g spenót150 g Karaván sajt lereszelve8 db zsályalevél3 gerezd fokhagyma2-3 ek vajkevés őrölt szerecsendió2 ek zsemlemorzsa1 tojássó, bors, olívaolaj
0 perces olvasási idő

A sertéskarajt vékonyra verjük. A spenótot megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük. Felforrósítunk egy evőkanál vajat és megfuttatjuk rajta a spenótot. Hozzáadjuk a fokhagymát és egy-két csipet szerecsendiót. Egy szűrőn jól lecsöpögtetjük. Összekeverjük a Karaván sajttal, a tojással és a zsemlemorzsával. Tiszta felületre fektetjük a bacon szeleteket és a zsályaleveleket. Rájuk teszünk 1-1 karaj szeletet. Majd a spenótos tölteléket helyezzük a karajszeletekre. Szorosan feltekerjük őket.  Forró olívaolajon körbepirítjuk őket, majd 200 °C-os sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük. Pár perc pihentetés után vastagabb szeletekre szeleteljük. Krémes burgonyapürével tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    4 nagyobb szelet sertéskaraj 8 szelet bacon200 g spenót150 g Karaván sajt lereszelve8 db zsályalevél3 gerezd fokhagyma2-3 ek vajkevés őrölt szerecsendió2 ek zsemlemorzsa1 tojássó, bors, olívaolaj

További érdekességek