Sajtbisztró

Baconnel és márványsajttal töltött grillezett gombafejek

Baconnel és márványsajttal töltött grillezett gombafejek

Hozzávalók 4 személyre:

    8 db nagyobb fej csiperkegomba20 dkg Tihany Válogatás Márvány 1 pohár Milkana Tasty Fresh zöldfűszeres sajtkrém20 dkg bacon4 kis szelet teljes kiőrlésű kenyér (vagy rozskenyér)½ citrom héjasó, borspár evőkanál olívaolaj
1 perces olvasási idő

A szalonnát felcsíkozzuk és ropogósra sütjük. Leszűrjük, zsírját félretesszük más ételekhez. A gombákat megtisztítjuk, a tönkjét kivágjuk. A reszelt citromhéjat pár evőkanál olívaolajban elkeverjük és bekenjük vele a gombákat. 200°C-ra előmelegített sütőben egy tepsiben vagy hőálló tálban elősütjük őket. Közben a széttört márványsajtot a sajtkrémmel és a baconnel elkeverjük, majd a sütőből kivett elősütött gombafejeket megtöltjük vele.  A tetejére apróra tépkedett, vagy kockázott kenyeret szórunk és egy kis olívaolajat csepegtetünk, majd visszatesszük őket a sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Zöldsalátával tálaljuk. Igazi ínyenc étel, a gomba, a krémes, olvadt márványsajt és a ropogós bacon mennyei kombinációja.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    8 db nagyobb fej csiperkegomba20 dkg Tihany Válogatás Márvány 1 pohár Milkana Tasty Fresh zöldfűszeres sajtkrém20 dkg bacon4 kis szelet teljes kiőrlésű kenyér (vagy rozskenyér)½ citrom héjasó, borspár evőkanál olívaolaj

További érdekességek