Sajtbisztró

Baldaran sajttal készített Quiche dióval

Hozzávalók 4 főre:

    0,2 kg liszt 0,1 kg vaj 7 db tojás0,5 l tejszín 0,1 kg pirított, tört dió Bors
0 perces olvasási idő

A lisztet, a vajat, 1 egész tojást és 1 tojássárgáját gyúrjuk össze, majd sóval ízesítsük. Nyújtsuk ki 0.5 cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy formát. 160 fokon 10 percig süssük elő.

Ezután egy külön tálba a tejszínt, a diót és 5 tojást keverjünk össze, majd adjunk hozzá sót és borsot.

Az elősütött tésztát borítsuk be sajttal, és öntsük bele a diós keveréket. Ezt 140 fokon süssük 20 percig, majd újabb sajtréteggel borítsuk be. Majd rakjuk vissza a sütőbe, és süssük kb. 20 percig, míg az állaga „remegős” nem lesz.

A Pavillon de Paris chéfjének ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    0,2 kg liszt 0,1 kg vaj 7 db tojás0,5 l tejszín 0,1 kg pirított, tört dió Bors

További érdekességek