Egy tálban összekeverjük a zöldfűszeres sajtkrémet az olajjal, a tojással, 100 g túróval és egy csipet sóval. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd jól összegyúrjuk. A tésztát belisztezett felületen kb. 24×30 cm méretűre nyújtjuk, majd nyolc, kb. 3×30 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkok belső felét vékonyan megkenjük a mustárral, majd egyesével körbetekerjük velük a virsliket.
A felöltöztetett virsliket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy tojássárgáját elkeverünk egy evőkanál tejjel, és megkenjük a feltekert tészták külső felületét. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük, amíg a bunda aranybarna lesz.
Közben összekeverünk 100 g túrót 200 g tejszínes sajtkrémmel, a maradék mustárral, 2 kávéskanál citromlével, egy kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, és a mártogatót egy tálban, a megsült virslik mellett tálaljuk.