A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük. A vajat egy vastag falú serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott szalonnát és a cukrot, aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott hagymát, és a reszelt zöldségeket, majd időnként átkeverve, fedő alatt, kis lángon kb. 8 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a darált borjúhúst, feljebb vesszük a lángot, és állandóan kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáöntjük a vörösbort és pár percig tovább pirítjuk. Ezután felengedjük a levessel és a passzírozott paradicsommal, szerecsendióval és oregánóval fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. Lefedjük és nagyon lassan, takaréklángon, 2,5 órán át főzzük. Ha elpárologna a leve, kevés húslevessel pótoljuk. A főzési idő vége előtt 15 perccel a szószhoz keverjük a zúzott fokhagymát.
A spagettit forrásban lévő, sós vízben épp csak puhára főzzük. Ha szépen akarunk tálalni, hagyjuk egészben a szálakat. A lecsepegtetett tésztát kevés felmelegített olajon átforgatjuk. Tálaláskor 4 adagra osztjuk, tetejére merjük a forró mártást, majd frissen reszelt Pannónia Mester ementáli sajttal bőven megszórva, egy pohár száraz vörösbor kíséretében tálaljuk.
Bolognai spagetti gazdagon

1 perces olvasási idő