Sajtbisztró

Borivók sajtos rúdja

Borivók sajtos rúdja

Hozzávalók:

    15 dkg reszelt Karaván sajt20 dkg reszelt Pannónia Mester ementáli sajt12 dkg vaj35 dkg liszt1 dkg sütőpor1-1,5 dl tejföl1 tojáspirospaprika
0 perces olvasási idő

5 dkg Pannónia Mester ementáli és 5 dkg Karaván sajtot félreteszünk, a többi reszelt sajttal a vajat habosra keverjük. A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, rászórjuk a sütőport, közepébe tesszük a sajtos vajat, megsózzuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összegyúrva közepesen kemény tésztát kapjunk. Ízlés szerint kevés pirospaprikával ízesíthetjük. A tésztából ujjnyi vastag rudakat formálunk, megkenjük felvert tojással, meghintjük a maradék reszelt sajttal és sóval. Forró sütőben szép világosra sütjük.

Fastbridge

Hozzávalók:

    15 dkg reszelt Karaván sajt20 dkg reszelt Pannónia Mester ementáli sajt12 dkg vaj35 dkg liszt1 dkg sütőpor1-1,5 dl tejföl1 tojáspirospaprika

További érdekességek