A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk. Besózzuk, borsozzuk és forró olajon kérget pirítunk rá. Fedő alatt megpároljuk és felhasználásig félretesszük. A felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A finomra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával és az apróra vágott szárzellerrel együtt felhevített olajban kb. 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük az előzőleg csészével kimért rizst és üvegesedésig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a pohár fehérbort és amikor az alkohol gőze elillant, felöntjük forró vízzel, ami a rizs mennyiségének kb. a háromszorosa. Lefedve főzzük, néha átkeverjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Ha kell, öntünk még vizet hozzá, és 5perc alatt készre főzzük. Még forrón belekeverjük a lereszelt sajtokat, a vágott zöldpetrezselymet és a borjúhúst. Hamar tálaljuk, addig, amíg megőrzi finom krémes állagát.

1 perces olvasási idő