Sajtbisztró

Borjúhús rizottó

Borjúhús rizottó

Hozzávalók:

    30 dkg borjúhúskevés olaj1 fej vöröshagyma1 szál szárzeller2 gerezd fokhagyma1 pohár száraz fehérbor25 dkg rizottó rizs25 dkg gomba1 csokor zöldpetrezselyem30 dkg zöldborsó15 dkg Pannónia sajt5 dkg parmezán jellegű sajtőrölt bors, só
1 perces olvasási idő

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk. Besózzuk, borsozzuk és forró olajon kérget pirítunk rá. Fedő alatt megpároljuk és felhasználásig félretesszük. A felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A finomra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával és az apróra vágott szárzellerrel együtt felhevített olajban kb. 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük az előzőleg csészével kimért rizst és üvegesedésig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a pohár fehérbort és amikor az alkohol gőze elillant, felöntjük forró vízzel, ami a rizs mennyiségének kb. a háromszorosa. Lefedve főzzük, néha átkeverjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Ha kell, öntünk még vizet hozzá, és 5perc alatt készre főzzük. Még forrón belekeverjük a lereszelt sajtokat, a vágott zöldpetrezselymet és a borjúhúst. Hamar tálaljuk, addig, amíg megőrzi finom krémes állagát.

Fastbridge

Hozzávalók:

    30 dkg borjúhúskevés olaj1 fej vöröshagyma1 szál szárzeller2 gerezd fokhagyma1 pohár száraz fehérbor25 dkg rizottó rizs25 dkg gomba1 csokor zöldpetrezselyem30 dkg zöldborsó15 dkg Pannónia sajt5 dkg parmezán jellegű sajtőrölt bors, só

További érdekességek