Sajtbisztró

Buffalo csirke szárnyak márványsajtos mártogatóssal

Buffalo csirke szárnyak márványsajtos mártogatóssal

Hozzávalók 4 főre:

    1 kg csirke szárny70 g vaj3 evőkanál Tabasco szósz2 evőkanál balzsamecetliszt olaj a sütéshezfriss zöldséghasábok a tálaláshoz (zellerszár, répa stb.)A mártogatóshoz:100 g Tihany Válogatás Márvány sajt1 pohár tejföl2 kiskanál apróra vágott snidling1 fokhagyma gerezd lereszelve
0 perces olvasási idő

A sajtot egy villával szétnyomkodjuk, majd a mártogatós többi összetevőjével összekeverjük és hűtőbe tesszük. A csirke szárnyak végeit lecsípjük, a szárnyakat kettévágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Közben a vajat a Tabasco szósszal és a balzsamecettel felolvasztjuk, és a sült csirke szárnyakat ebbe a csípős szószba mártjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. A márványsajtos mártogatóssal és zöldséghasábokkal tálaljuk. Egy egyszerű családi vacsorának is kitűnő, nagyszámú vendégseregnek pedig különösen praktikus. Mindenki imádni fogja!

Fastbridge

Hozzávalók 4 főre:

    1 kg csirke szárny70 g vaj3 evőkanál Tabasco szósz2 evőkanál balzsamecetliszt olaj a sütéshezfriss zöldséghasábok a tálaláshoz (zellerszár, répa stb.)A mártogatóshoz:100 g Tihany Válogatás Márvány sajt1 pohár tejföl2 kiskanál apróra vágott snidling1 fokhagyma gerezd lereszelve

További érdekességek