Sajtbisztró

Burrito panírozott Medve kockasajttal

Hozzávalók 4 tekercshez:

    8 dkg rizs1 ek olívaolaj1 kis fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma20 dkg darált marhahús1 tk mexikói fűszerkeverék4 db közepes méretű tortilla lap15 dkg csemegekukorica (konzerv)15 dkg vörös Kidney bab (konzerv)1/4 piros kaliforniai paprika1 doboz Natúr Medve kockasajt2 ek liszt 1 tojás 0,5 p zsemlemorzsa
1 perces olvasási idő
  1. A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, hozzáadjuk a marhahúst, kevergetve sütni kezdjük. Fűszerezzük a mexikói fűszerkeverékkel és sóval. Készre sütjük.
  2. A tortillalapokat egyesével, forró, zsiradékmentes serpenyőben felmelegítjük. Megtöltjük a rizzsel, a darált hússal, a lecsepegtetett kukoricával és babbal, valamint a megmosott, kis kockákra vágott paprikával.
  3. A natúr Medve kockasajtokat panírozzuk be a szokott módon, házilag– serpenyőben, fritőzben vagy sütőben, tetszés szerint – megsütjük. 2-2 darabot a tortillákra helyezünk, lazán feltekerjük.

Tipp: A burritókhoz korianderrel ízesített tejfölt és lime-ot kínálhatunk.

Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 tekercshez:

    8 dkg rizs1 ek olívaolaj1 kis fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma20 dkg darált marhahús1 tk mexikói fűszerkeverék4 db közepes méretű tortilla lap15 dkg csemegekukorica (konzerv)15 dkg vörös Kidney bab (konzerv)1/4 piros kaliforniai paprika1 doboz Natúr Medve kockasajt2 ek liszt 1 tojás 0,5 p zsemlemorzsa

További érdekességek