1 perces olvasási idő
- A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, hozzáadjuk a marhahúst, kevergetve sütni kezdjük. Fűszerezzük a mexikói fűszerkeverékkel és sóval. Készre sütjük.
- A tortillalapokat egyesével, forró, zsiradékmentes serpenyőben felmelegítjük. Megtöltjük a rizzsel, a darált hússal, a lecsepegtetett kukoricával és babbal, valamint a megmosott, kis kockákra vágott paprikával.
- A natúr Medve kockasajtokat panírozzuk be a szokott módon, házilag– serpenyőben, fritőzben vagy sütőben, tetszés szerint – megsütjük. 2-2 darabot a tortillákra helyezünk, lazán feltekerjük.
Tipp: A burritókhoz korianderrel ízesített tejfölt és lime-ot kínálhatunk.
Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)