Camembert karfiol pürével és áfonya lekvárral

Camembert karfiol pürével és áfonya lekvárral

Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol 50g vaj só és bors ízlés szerint 1 doboz Tihany Camembert Natúr 1 ek. áfonya lekvárliszt-tojás-prézli/zsemlemorzsa
1 perces olvasási idő

Sok helyről hallottad már, hogy a burgonyapüré sok szénhidrátot tartalmaz, ezért inkább kihagyod az étrendedből? Jó hírünk van! Készíthetsz püré köretet szinte bármelyik másik zöldségből is! Készítsünk most karfiol pürét!

A karfiolt szedd rózsáira, majd tedd fel egy lábasba főni. Amikor puhára főtt öntsd le róla a vizet, majd kezd el melegen pürésíteni. Eközben amikor úgy gondolod, hogy már majdnem megfőtt a karfiol, panírozd be a natúr Tihany Camembert sajtot és sütőben vagy serpenyőben süsd ki.  Add hozzá a karfiolhoz a szobahőmérsékletű vajat és pürésítsd tovább, amíg kellően krémes nem lesz. Ízesítsd ízlésed szerint sóval és borssal. Amikor megsült a sajt tálald a karfiol pürével és áfonya lekvárral. Tökéletes íz harmónia!

Fastbridge

Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol 50g vaj só és bors ízlés szerint 1 doboz Tihany Camembert Natúr 1 ek. áfonya lekvárliszt-tojás-prézli/zsemlemorzsa

További érdekességek