Először a szilvamártást készítjük el. A lilahagymát apróra vágjuk, a szilvát és az almát felkockázzuk. Egy edényben mindezt főni tesszük. Cukorral, sóval, fahéjjal és balzsamecettel ízesítjük és kb. 25 percen át főzzük. Szobahőmérsékletre hűtjük és pürésítjük. A húst nagy szeletekben kiterítjük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Camembert szeletekkel megtöltjük, feltekerjük és végeit megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és dióval kevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajba tesszük, és alacsony lángon megsütjük. Szeletelés előtt kicsit pihentetjük.
Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát és a zellert kis kockákra vágjuk, sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Felhevített vajban aranysárgára pirítjuk. A húst szeleteljük, a zelleres burgonyával és a szilvamártással tálaljuk. Kínálhatunk mellé fokhagymás párolt zöldbabot is.