Sajtbisztró

Camembert krémleves fokhagymás bagettel

Camembert krémleves fokhagymás bagettel

Hozzávalók 4 személyre:

    25 dkg Pannónia Mester ementáli sajt200 g fokhagymás Tihany Válogatás Ínyenc Camembert2 kis fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 ek. vaj1 ek. lisztkevés főzőtejszínsó, bors, szerecsendió1l húslevesbagett szeletek1 gerezd fokhagymavaj a kenéshez
1 perces olvasási idő

A camembert sajtból 8 szeletet félreteszünk, a többit felkockázzuk, a Pannónia Mester ementáli sajtot lereszeljük. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel. Összeforraljuk, néhány percig együtt főzzük. Beletesszük az előkészített sajtokat. Tovább már nem forraljuk, mert gumiszerű lesz, csak majdnem forrásig hevítjük, addig, hogy a sajt megolvadjon. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Végül botmixerrel turmixoljuk és levesestálba merjük. Közben 8 szelet bagettet megvajazunk, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Mindegyikre teszünk egy-egy camembert szeletet, forró sütőben megsütjük, majd a leves mellé kínáljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    25 dkg Pannónia Mester ementáli sajt200 g fokhagymás Tihany Válogatás Ínyenc Camembert2 kis fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 ek. vaj1 ek. lisztkevés főzőtejszínsó, bors, szerecsendió1l húslevesbagett szeletek1 gerezd fokhagymavaj a kenéshez

További érdekességek