Sajtbisztró

Camembert sajtos batyu a Street Kitchentől

Camembert sajtos batyu a Street Kitchentől

Hozzávalók 4-6 személyre:

    A tésztához:- 500 g sima liszt (BL55)- 1 teáskanál porított élesztő- 2 teáskanál só- 2 dl langyos víz- 1 dl olívaolaj- 1 tojás sütésnél a tészta megkenéséhezA töltelékhez:- 2 db sütnivaló kolbász- 1 ág rozmaring- 6-8 levél friss zsálya- 2 db natúr Tihany Válogatás Szendvics Camembert
1 perces olvasási idő

A lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és a porélesztőt. Jön hozzá a langyos víz és az olaj is. Konyhai robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg szép ruganyos, gyúrható tésztává válik. Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászok töltelékét, majd hozzákeverjük a finomra aprított zöldfűszereket is. Levesszük a tűzről és hozzáforgatjuk az apró darabokra tépkedett camembert sajtot is.

A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk egy belisztezett nyújtódeszkán, majd 10×10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. Minden négyzet közepébe kanalazunk a kolbászos-camembert sajtos töltelékből, majd a tészta négy sarkát felhajtva összetapasztjuk azokat, hogy kis batyukat formázzanak. Megkenjük őket egy felvert tojással és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Fastbridge

Hozzávalók 4-6 személyre:

    A tésztához:- 500 g sima liszt (BL55)- 1 teáskanál porított élesztő- 2 teáskanál só- 2 dl langyos víz- 1 dl olívaolaj- 1 tojás sütésnél a tészta megkenéséhezA töltelékhez:- 2 db sütnivaló kolbász- 1 ág rozmaring- 6-8 levél friss zsálya- 2 db natúr Tihany Válogatás Szendvics Camembert

További érdekességek