Camembert szendvics fűszeres gombával és párolt póréhagymával

Camembert szendvics fűszeres gombával és párolt póréhagymával

Hozzávalók 4 szendvicshez:

    1 db paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert 25-30 dkg apró szemű gomba (szegfűgomba vagy csiperke) 4 szelet bacon ¼ szál póréhagyma vagy 3 szál újhagyma 1 marék vegyes csíra (lehet napraforgó, lucerna, retek, stb.) 4 hosszúkás szelet fehér pailasse kenyér frissen őrölt bors 4 szál friss kakukkfű olaj a sütéshez
1 perces olvasási idő

A svájci kenyérkülönlegességből, a pailasse-ból ferdén hosszúkás szeleteket vágunk, a camembert sajtot és a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A bacon-t felkockázzuk, egy serpenyőben megsütjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz 1 tk. olajat teszünk, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és az apró gombafejeket. Kicsit megsózzuk és megborsozzuk, majd pár perc alatt készre sütjük. Mielőtt elsütnénk a levét, szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Most következik a hagyma. Kicsit sózzuk meg és a visszamaradt lében pároljuk puhára.
Közben a kenyereket pirítóban megpirítjuk kissé, majd összeállítjuk a szendvicseket. A meleg kenyérszeleteket befedjük a sajttal, erre az alapra halmozzuk a gombát, majd elosztjuk rajtuk a pirított bacon-t és a póréhagyma karikákat. Friss csírákkal megszórva fogyasztjuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 szendvicshez:

    1 db paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert 25-30 dkg apró szemű gomba (szegfűgomba vagy csiperke) 4 szelet bacon ¼ szál póréhagyma vagy 3 szál újhagyma 1 marék vegyes csíra (lehet napraforgó, lucerna, retek, stb.) 4 hosszúkás szelet fehér pailasse kenyér frissen őrölt bors 4 szál friss kakukkfű olaj a sütéshez

További érdekességek