Camembert szendvics mézes – balzsamecetes csirkemellel

Camembert szendvics mézes - balzsamecetes csirkemellel

Hozzávalók 4 szendvicshez:

    1 doboz (120g) natúr Tihany Szendvics Camembert 20-25 dkg csirkemell filé 50g madársaláta 2 ek. szezámmag olívaolaj 4 hosszúkás szelet magos kenyér 4 db koktélparadicsom néhány szál petrezselyemzöld A páchoz: 1 gerezd fokhagyma balzsamecet méz frissen őrölt bors
0 perces olvasási idő

A csirkemellet vékony szeletkékre vágjuk. Elkészítjük a pácot 1 gerezd zúzott fokhagyma, balzsamecet, só, bors és kevés méz keverékéből és a csirkemell szeletkéket beleforgatjuk. Kis ideig állni hagyjuk (eddig előző este is elkészíthetjük).

Amíg a csirke pácolódik, felszeleteljük a kenyeret és a camembert sajtot, apróra vágjuk a petrezselyemzöldet és forró serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Ezután a serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és pár perc alatt megsütjük a csirkemell szeletkéket. Összeállítjuk a szendvicseket: a kenyérszeleteket megpirítjuk, elosztjuk rajtuk a salátát.

A csirkemell szeleteket felváltva a camembert sajttal a tetejükre halmozzuk. Megszórjuk a pirított szezámmaggal, petrezselyemzölddel és koktélparadicsommal díszítjük.

Fastbridge

Hozzávalók 4 szendvicshez:

    1 doboz (120g) natúr Tihany Szendvics Camembert 20-25 dkg csirkemell filé 50g madársaláta 2 ek. szezámmag olívaolaj 4 hosszúkás szelet magos kenyér 4 db koktélparadicsom néhány szál petrezselyemzöld A páchoz: 1 gerezd fokhagyma balzsamecet méz frissen őrölt bors

További érdekességek