Camembert szendvics pírított sonkával és mézes körtével kalácson

Camembert szendvics pírított sonkával és mézes körtével kalácson

Hozzávalók 4 szendvicshez:

    1 doboz (120g) fűszeres Tihany Szendvics Camembert 1 fonott kalács 1 nagyobb érett körte 4 nagy szelet sonka vagy 8 szelet kisebb 8-10 szem dió 1 szál angolzeller a zöldjével együtt vaj a sütéshez 1 tk. méz só, bors
1 perces olvasási idő

A kalácsot ferdén felvágjuk úgy, hogy szép, hosszúkás szeleteket kapjunk. A camembert sajtot és a zellert vékonyan felszeleteljük, a diót durvára vágjuk. A körtét megmossuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Kevés vajat hevítünk, hozzáadjuk a körtét és a mézet, egy kis citromlével puhára pároljuk, végül nagy lángon elsütjük a levét. Nem baj, ha kicsit karamellizálódik.

Közben egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót, majd a kalácsszeleteket. Melegen tartjuk. Ezután vajat olvasztunk és megsütjük benne a sonkaszeleteket. Kevés frissen őrölt borssal fűszerezzük. Összeállítjuk a szendvicseket. A kalácsokra fektetjük a sonkaszeleteket, majd a sajtot, mindegyik tetejére néhány párolt körtét teszünk. A pirított dióval és a zellerszeletekkel megszórva fogyasztjuk. Díszítésként jól mutat rajta a zellerzöld és egy kevés frissen őrölt bors.

Fastbridge

Hozzávalók 4 szendvicshez:

    1 doboz (120g) fűszeres Tihany Szendvics Camembert 1 fonott kalács 1 nagyobb érett körte 4 nagy szelet sonka vagy 8 szelet kisebb 8-10 szem dió 1 szál angolzeller a zöldjével együtt vaj a sütéshez 1 tk. méz só, bors

További érdekességek