Sajtbisztró

Camembertes töltött gomba fűszeres paradicsommal

Camembertes töltött gomba fűszeres paradicsommal

Hozzávalók (2 személyre):

    1 db paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert4 nagy (tölteni való) fej portobello gomba (barna csiperke)2db közepes paradicsom4 kk. zöld pestodb olajban eltett aszalt paradicsom2 gerezd fokhagymasó, bors, chili (őrölt)mentalevél vagy bazsalikom2-3 ek.olíva olaja díszítéshez snidling és pirított fenyőmag
1 perces olvasási idő

A gombafejeket (nem kell lehúzni a barna héjat) egy sütőedénybe fektetjük, a paradicsomokat 2 cm-es karikára vágjuk és a gombák mellé tesszük. Egy személyre számolhatunk 2-3 paradicsomszelettel. Spricceljük be óket olívaolajjal, kevés sót és borsot szórjunk rájuk. A camembert sajtot annyi szeletre vágjuk, hogy egy-egy gombára két szelet, egy-egy paradicsomra egy szelet jusson. A zöld pestóhoz keverjük hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és egy kisebb gerezd zúzott fokhagymát, majd osszuk el az egészet a gombák kalapjában. A maradék zúzott fokhagymát osszuk el a paradicsomszeletek tetején. Erre tegyük az aprított mentát vagy bazsalikomot, majd minden gombát és paradicsomot fedjünk be camembert sajttal a fent leírt módon. Süssük előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk. Finom és könnyű vacsora!

Fastbridge

Hozzávalók (2 személyre):

    1 db paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert4 nagy (tölteni való) fej portobello gomba (barna csiperke)2db közepes paradicsom4 kk. zöld pestodb olajban eltett aszalt paradicsom2 gerezd fokhagymasó, bors, chili (őrölt)mentalevél vagy bazsalikom2-3 ek.olíva olaja díszítéshez snidling és pirított fenyőmag

További érdekességek