1 perces olvasási idő
- A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, majd a krumplit gerezdekre vágjuk. Kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen, megszórjuk a zöldfűszer-keverékkel, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A sütés végén megsózzuk.
- A zöldborsót kevés enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen késes aprítóba tesszük. Összetörjük, közben hozzáadjuk a puha vajat, majd apránként annyi langyos tejet, hogy krémes állagot kapjunk. Citromhéjjal és kevés sóval ízesítjük.
- A Tihany Aranyfalatokat a dobozon leírtak szerint – serpenyőben, fritőzben vagy sütőben, tetszés szerint – megsütjük. Mellé tálaljuk a a borsópürét a burgonyát, salátát kínálhatunk hozzá.
Tipp: A borsópürét szitán is áttörhetjük, hogy még krémesebb legyen.
Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)