Sajtbisztró

„Cheese & Chips”

Hozzávalók 2 személyre:

    20 dkg sütni való burgonya1 tk morzsolt zöldfűszer-keverék1 ek olívaolaj15 dkg zöldborsó (fagyasztott)2 ek vajkb. fél dl tej3-4 reszelés biocitromhéj1 doboz Tihany Camembert Natúrliszt-tojás-prézli/zsemlemorzsa
1 perces olvasási idő
  1. A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, majd a krumplit gerezdekre vágjuk. Kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen, megszórjuk a zöldfűszer-keverékkel, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A sütés végén megsózzuk.
  2. A zöldborsót kevés enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen késes aprítóba tesszük. Összetörjük, közben hozzáadjuk a puha vajat, majd apránként annyi langyos tejet, hogy krémes állagot kapjunk. Citromhéjjal és kevés sóval ízesítjük.
  3. A natúr Tihany Camembert sajtokat bepanírozzuk, serpenyőben, fritőzben vagy sütőben megsütjük. Mellé tálaljuk a a borsópürét a burgonyát, salátát kínálhatunk hozzá.

Tipp: A borsópürét szitán is áttörhetjük, hogy még krémesebb legyen.

Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)

pannontej.marketing

Hozzávalók 2 személyre:

    20 dkg sütni való burgonya1 tk morzsolt zöldfűszer-keverék1 ek olívaolaj15 dkg zöldborsó (fagyasztott)2 ek vajkb. fél dl tej3-4 reszelés biocitromhéj1 doboz Tihany Camembert Natúrliszt-tojás-prézli/zsemlemorzsa

További érdekességek