Sajtbisztró

Chilis-olívás nachos camembert-rel

Chilis-olívás nachos camembert-rel

Hozzávalók 4 személyre

    8 db kicsi kukorica tortilla (kb. 15 cm átmérőjű) ½ csésze olaj ½ teáskanál chilipor (pirospaprika por) kevés só 2 db chilis Tihany Válogatás Ínyenc Camembert ½ csésze aprított vegyes olívabogyó és kapribogyó 2 zöldhagyma 1 db erős piros chili paprika 2 ek. aprított korianderlevél 1 db zöldcitrom
1 perces olvasási idő

Vágjuk a tortillákat egyenként 6 cikkre. A camembert-ek kérgeit távolítsuk el és a sajtot vágjuk nagyobb kockákra. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben egy közepes méretű serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Végezzünk egy torilla cikkel próbát, ha serceg az olaj, amikor belemártjuk, akkor jó a hőfoka. A tortillákat süssük világos aranybarnára, szedjük ki papírtörlőre, majd ha lecsepegett róla a felesleges zsíradék, osszuk szét sütőtálkákban vagy tegyük az egészet egy nagy tálba. (Nagyon hamar sül, vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Szórjuk meg pirospaprikával és sóval. A tetejükre szórjuk rá a felkockázott camembert sajtot és olvasszuk rá a sütőben. Ezután szórjuk meg az aprított olívával, a kaprival és a nagyon apróra vágott piros chilivel. Díszítsük karikára szeletelt zöldhagymával és felaprított korianderzölddel. Melegen tegyük az asztalra. Kínáljunk mellé zöldcitromot.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre

    8 db kicsi kukorica tortilla (kb. 15 cm átmérőjű) ½ csésze olaj ½ teáskanál chilipor (pirospaprika por) kevés só 2 db chilis Tihany Válogatás Ínyenc Camembert ½ csésze aprított vegyes olívabogyó és kapribogyó 2 zöldhagyma 1 db erős piros chili paprika 2 ek. aprított korianderlevél 1 db zöldcitrom

További érdekességek