1 perces olvasási idő
A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kevés olvasztott vajjal összekeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pirítjuk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet aláöntve gyorsan elkeverjük. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal fűszerezzük. Fedővel letakarva puhára pároljuk. Egy mély, tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a makaróni felét, rátesszük az apró kockákra vágott csípőspaprikás Medve sajt felét és a darált húst. Ismét sajt, végül makaróni következik. Tetejét leöntjük tejföllel és középmeleg sütőben megsütjük.
Ne hagy ki ezt a rakott finomságot se: Édesburgonyás, spenótos, Karaván sajtos rakott tészta!