Sajtbisztró

Sajttal rakott húsos makaróni

Sajttal rakott húsos makaróni

Hozzávalók:

    40 dkg makaróni 5 dkg vaj 5 dkg zsír 10 dkg vöröshagyma 30 dkg darált sertéshús 15 dkg csípőspaprikás Medve sajt 2 dl tejföl pirospaprika őrölt bors
0 perces olvasási idő

A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kevés olvasztott vajjal összekeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pirítjuk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet aláöntve gyorsan elkeverjük. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal fűszerezzük. Fedővel letakarva puhára pároljuk. Egy mély, tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a makaróni felét, rátesszük az apró kockákra vágott csípőspaprikás Medve sajt felét és a darált húst. Ismét sajt, végül makaróni következik. Tetejét leöntjük tejföllel és középmeleg sütőben megsütjük.

Fastbridge

Hozzávalók:

    40 dkg makaróni 5 dkg vaj 5 dkg zsír 10 dkg vöröshagyma 30 dkg darált sertéshús 15 dkg csípőspaprikás Medve sajt 2 dl tejföl pirospaprika őrölt bors

További érdekességek