Sajtbisztró

Csirkemell saláta Karaván sajttal, almával és dióval

Csirkemell saláta Karaván sajttal, almával és dióval

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db nagyobb csirkemell filé 200 g Karaván sajt felkockázva2 db szívsaláta (vagy egy db jégsaláta)100 g dió megpirítva1 db alma1 db kisebb kígyóuborka1 db nagyobb lilahagyma1 ek sültcsirke fűszerkeverékolívaolaj2 ek citromlépár csipet retek- vagy hagymacsíra
0 perces olvasási idő

A csirkemell filéket elfelezzük, hogy vékonyabb filét kapjunk. Bekenjük olívaolajjal és a fűszerkeverékkel. Egy kicsit állni hagyjuk, majd megsütjük forró olívaolajon egy serpenyőben. Ha kész, pár percig pihenni hagyjuk, majd felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az almát kimagozzuk és felkockázzuk. A lilahagymát nagyon vékonyra szeljük. A szívsalátát kézzel kisebb darabokra tördeljük.  Az összetevőket egy keverőtálba tesszük a felkockázott Karaván sajttal együtt, majd átforgatjuk egy kevés olívaolaj és citromlé keverékében. Ha kész, tányérokra halmozzuk őket. Megszórhatjuk egy kevés retek- vagy hagymacsírával.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db nagyobb csirkemell filé 200 g Karaván sajt felkockázva2 db szívsaláta (vagy egy db jégsaláta)100 g dió megpirítva1 db alma1 db kisebb kígyóuborka1 db nagyobb lilahagyma1 ek sültcsirke fűszerkeverékolívaolaj2 ek citromlépár csipet retek- vagy hagymacsíra

További érdekességek