A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Közben a szalonnát vastagabb darabokra felkockázzuk és kisütjük a zsírját. A kisült zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a 2-3 cm hosszúra vágott, megtisztított póréhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk (a szalonna is sós, ezért vigyázzunk). Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. A bort elforraljuk úgy, hogy körülbelül az egyharmada marad, majd hozzáadjuk a sajtkrémet. Elkeverjük és egy kevés vizet adunk hozzá. Beletesszük a feldarabolt főtt krumplit és összeforraljuk 2-3 perc alatt. A végén megszórjuk durvára vágott petrezselyemzölddel. Ez az egytálétel a csirke és a bacon klasszikus kombinációjával, a gazdag zamatú, zöldfűszeres sajtkrémmel és a pikáns fehérborral egy igazi melengető, tartalmas étel.

1 perces olvasási idő