Sajtbisztró

Csirkés-baconös egytálétel

Csirkés-baconös egytálétel

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db csirkemell filé (kb. 40 dkg)1 db vöröshagyma1 db póréhagyma1 doboz zöldfűszeres Medve szendvicskrém20 dkg nyers kolozsvári szalonna½ kg burgonya1 db póréhagyma3 dl fehérborsó, borskevés víz1 csokor petrezselyemzöld
1 perces olvasási idő

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Közben a szalonnát vastagabb darabokra felkockázzuk és kisütjük a zsírját. A kisült zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a 2-3 cm hosszúra vágott, megtisztított póréhagymát.  Enyhén sózzuk, borsozzuk (a szalonna is sós, ezért vigyázzunk). Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. A bort elforraljuk úgy, hogy körülbelül az egyharmada marad, majd hozzáadjuk a sajtkrémet. Elkeverjük és egy kevés vizet adunk hozzá. Beletesszük a feldarabolt főtt krumplit és összeforraljuk 2-3 perc alatt. A végén megszórjuk durvára vágott petrezselyemzölddel. Ez az egytálétel a csirke és a bacon klasszikus kombinációjával, a gazdag zamatú, zöldfűszeres sajtkrémmel és a pikáns fehérborral egy igazi melengető, tartalmas étel.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db csirkemell filé (kb. 40 dkg)1 db vöröshagyma1 db póréhagyma1 doboz zöldfűszeres Medve szendvicskrém20 dkg nyers kolozsvári szalonna½ kg burgonya1 db póréhagyma3 dl fehérborsó, borskevés víz1 csokor petrezselyemzöld

További érdekességek