Sajtbisztró

Csirkés-camembertes tortilla szendvics

Csirkés-camembertes tortilla szendvics

Hozzávalók:

    8 db tortilla lap (20 cm-es) 40-50 dkg csirkemell filé 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika 3 fej vöröshagyma 2-3 db paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert őrölt bors, só, cayenne bors oregano kevés olaj a sütéshez 1 nagy tejföl a tálaláshoz
1 perces olvasási idő

A csirkemell filét kb. 2 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A kétféle paprikát szintén felcsíkozzuk. A méretük minél kisebb legyen, hogy egyenletesen tudjuk velük tölteni a tortilla lapokat. A hagymákat karikára, a camemberteket vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, kevés forró olajon elősütjük külön-külön a csirkét, a hagymát és a paprikákat. Mindegyiket sóval, borssal és oreganoval fűszerezzük. Ezután a tortilla lapokat pirítjuk elő száraz serpenyőben. Amikor minden előkészület megvan, kezdődhet a szendvicsek összerakása.
A serpenyőt takaréklángra tesszük, beleteszünk egy tortilla lapot, befedjük vékony camembert szeletekkel úgy, hogy a külső 1cm-es körön ne legyen. Erre kerül a hagyma negyede, majd a sült paprika negyed része. A csirkéből is negyed részt osztunk el a tetején, amire még egy réteg camembert kerül, majd egy újabb tortilla lappal lezárjuk. Kézzel vagy spatulával jól lenyomjuk, hogy az olvadt sajt mindenhova eljusson, majd ha már biztosan összeragadt (kb. 1-2 perc), megfordítjuk. Megpirítjuk a másik oldalát is, végül tálra csúsztatjuk. A többi szendviccsel is ugyanígy járunk el (rutinosak készíthetik két serpenyőben is). Végül a szendvicseket pizzavágóval négyfelé vágjuk, sóval és cayenne borssal fűszerezett tejföllel kínáljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    8 db tortilla lap (20 cm-es) 40-50 dkg csirkemell filé 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika 3 fej vöröshagyma 2-3 db paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert őrölt bors, só, cayenne bors oregano kevés olaj a sütéshez 1 nagy tejföl a tálaláshoz

További érdekességek