2 perces olvasási idő
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
- Pucoljuk meg a mogyoróhagymát. Öblítsük le a cukkinit (meg is hámozhatjuk, de rajta is hagyhatjuk a héját).
- A mogyoróhagymát vágjuk vékony szeletekre. A cukkinit karikázzuk fel (kb. 1 cm).
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsünk fel egy kevés olívaolajat. Süssük a mogyoróhagymát és a cukkinit 10-15 percig. Rendszeresen keverjük meg.
- Amíg a sülnek a zöldségek mossuk meg és csepegtessük le a spenótleveleket majd mossuk meg és aprítsuk fel a metélőhagymát.
- A következő lépésben elkészítjük a besamelmártást. Egy lábasban keverjük össze a tejet 100 ml vízzel. A vajat egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg. Ha megolvadt, adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet, és habarjuk be. Pirítsuk míg aranyszínű nem lesz. Adjuk hozzá a tejes-vizes keveréket, és gyorsan keverjük össze. Főzzük a besamelt 5 percig, gyakran keverjük meg egy habverővel (az alját is jól keverjük meg, hogy ne legyen csomós) amíg be nem sűrűsödik.
- Ha a zöldségek megfőttek, adjuk hozzá a spenótleveleket, és főzzük további 2-3 percig, amíg megpuhulnak a spenótlevelek. Ezt követően adjuk hozzá a metélőhagymát, és készítsük el a lasagnét: egy hőálló edénybe tegyünk bele egy lasagne lapot (ha szükséges vágjuk a lapot méretre), tegyünk rá cukkinit, Ile de France Charmidor szeleteket, végül besamelt (figyeljünk arra, hogy a végére is maradjon elegendő mártás a tészta tetejére). Ismételjük meg annyiszor, ahányszor szükséges. Az utolsó réteg a mártás legyen. Süssük 10-15 percig.
- A Charmidor sajtos lasagnet melegen tálaljuk.