Sajtbisztró

Édesburgonya lencsével és dióval

Hozzávalók:

    240 g lapos tégelyes Tihany Friss natúr szendvicskrém 2 db édesburgonya (közepes méretű) 80 g zöld lencse 100 g reszelt sajt (gouda vagy cheddar) 2 evőkanál citromlé ¼ teáskanál kurkuma ¼ teáskanál őrölt kömény egy csipet cayenne bors 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál vaj egy marék dióféle vagy magvak keveréke
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokon körülbelül 45 percig sütjük. Közben megfőzzük a lencsét. Egy tálban keverjük össze a Tihany Friss szendvicskrémet, a reszelt sajt ⅔-át, a citromlevet, a kurkumát, a köményt, a cayenne borsot és a sót.
  2. A kész édesburgonyát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Utána hosszában vágjuk ketté és távolítsuk el a belsejét úgy, hogy kb 1,5 cm vastag édesburgonya csónakokat kapjunk. A belsejét villával összetörjük, és a töltelékes tálba tesszük, majd még egyszer összekeverjük az egészet. A csónakokat kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, megpakoljuk a töltelékkel, és megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük őket.
  3. Közben elkészítjük a mogyorós keveréket. Tegyünk a serpenyőbe egy teáskanál olvasztott vajat, valamint diófélék és magvak keverékét. Közepes lángon, enyhén aranysárgára sütjük, kicsit sózhatjuk is. Az édesburgonyát kivesszük a sütőből, és megszórjuk a magvakkal.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    240 g lapos tégelyes Tihany Friss natúr szendvicskrém 2 db édesburgonya (közepes méretű) 80 g zöld lencse 100 g reszelt sajt (gouda vagy cheddar) 2 evőkanál citromlé ¼ teáskanál kurkuma ¼ teáskanál őrölt kömény egy csipet cayenne bors 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál vaj egy marék dióféle vagy magvak keveréke

További érdekességek