Édesburgonyás, spenótos, Karaván sajtos rakott tészta

Édesburgonyás, spenótos, Karaván sajtos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

    250 g Karaván sajt reszelve400 g olasz tészta (pl. orsó)200 friss spenót2 db közepes édesburgonya200 ml tejszín1-2 fokhagyma gerezd1 ek vajsó, bors
1 perces olvasási idő

Az édesburgonyát megszurkáljuk és 200 °C-os sütőben puhára sütjük kb. 30-35 perc alatt. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk. Közben majdnem készre főzzük a tésztát bő, sós, lobogó vízben. Azért ne főzzük teljesen készre, mert még a sütőben is puhulni fog. A spenótot megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd leszárítjuk. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, majd megfuttatjuk rajta a spenótleveleket. Ráreszelünk 1-2 fokhagymagerezdet. Hozzáöntjük a tejszínt és beforraljuk egy perc alatt. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a megfőtt tésztát, a reszelt Karaván sajt felét és a kockára vágott édesburgonyát. Egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, megszórjuk a sajt másik felével, és 200 °C-os sütőben összesütjük kb. 10 perc alatt.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    250 g Karaván sajt reszelve400 g olasz tészta (pl. orsó)200 friss spenót2 db közepes édesburgonya200 ml tejszín1-2 fokhagyma gerezd1 ek vajsó, bors

További érdekességek