Sajtbisztró

Ropogós elzászi lepény sonkával és hagymával

Ropogós elzászi lepény sonkával és hagymával

Hozzávalók 4 személyre:

    400 g liszt1 tasak szárított élesztőegy csipet só200 ml víz1 mk. cukor3 ek. olívaolaj300 g (2 doboz) zöldfűszeres Medve szendvicskrém120 g zsíros tejfölfrissen őrölt bors300 g sonka vagy szalonna csíkokra vágva2 db lilahagyma2 db újhagymaolívaolaj a tepsi kikenéséhez
2 perces olvasási idő

A tésztához az élesztőt kevés meleg vízben egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. A felfuttatott élesztőhöz adjuk a maradék vizet és a 3 ek. olívaolajat, majd az egészet a liszthez öntjük. Sima tésztát dagasztunk belőle. A tésztát lefedjük és körülbelül egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a lepényhez a feltéteket. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A zöldfűszeres Medve szendvicskrémet összekeverjük a tejföllel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Frissen őrölt borssal ízesítjük. A sütőt légkeverésre állítjuk, 220 ° C-ra előmelegítjük. A megkelt tésztát megfelezzük. Az egyik felét vékonyra kinyújtjuk (kb. gáztepsi méretűre) és egy nyújtófa segítségével (feltekerjük a nyújtófára, átemeljük a sütőlemez fölé és letekerjük a nyújtófáról) egy kiolajozott sütőlemezre terítjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével. A sajtos keveréket kettéosztjuk és rákenjük a tészta tetejére. Megszórjuk a vékonyra szelet hagymákkal és a felcsíkozott szalonnával (vagy sonkával). Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje szép aranysárgára pirul. Kb. 10-15 perc sütési idő szükséges.

Tipp: használjuk a kreativitásunkat, készítsük az elzászi hagymás lepényt néha más összetevőkkel, mint például szeletelt gomba, kockára vágott paprika, vagy zsázsa.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    400 g liszt1 tasak szárított élesztőegy csipet só200 ml víz1 mk. cukor3 ek. olívaolaj300 g (2 doboz) zöldfűszeres Medve szendvicskrém120 g zsíros tejfölfrissen őrölt bors300 g sonka vagy szalonna csíkokra vágva2 db lilahagyma2 db újhagymaolívaolaj a tepsi kikenéséhez

További érdekességek