Sajtbisztró

Ementáli sajtleves

Ementáli sajtleves

Hozzávalók 4 főre:

    1 doboz Medve ementáli sajtos szendvicskrém400 ml alaplé (hús- vagy zöldségleves)2 dl tejszín100 g reszelt Pannónia Eredeti sajt1 ek. vaj1 ek. liszt5 szelet toastkenyér2 ek. vaj2 gerezd fokhagymasó, bors
0 perces olvasási idő

Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, belekeverjük a lisztet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk az alaplevet, a tejszínt és a sajtkrémet. A lángot takarékra állítjuk a serpenyő alatt, beleöntjük a reszelt Pannónia sajtot és addig kevergetjük, amíg a teljesen fel nem oldódik a levesben. A levest sózzuk, borsozzuk, és egyet forralunk rajta.

A toastkenyereket kockákra vágjuk, majd egy forró serpenyőben az átnyomott fokhagymagerezdekkel kevés vajon aranybarnára pirítjuk. Finoman sózzuk borsozzuk, és a forró sajtlevesre halmozva tálaljuk.

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    1 doboz Medve ementáli sajtos szendvicskrém400 ml alaplé (hús- vagy zöldségleves)2 dl tejszín100 g reszelt Pannónia Eredeti sajt1 ek. vaj1 ek. liszt5 szelet toastkenyér2 ek. vaj2 gerezd fokhagymasó, bors

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek