Sajtbisztró
2 perces olvasási idő

Egyre melegebb az idő, már biztosan előkerültek a grill felszerelések is a kertekben, teraszokon. Érdemes beszerezni a kerti sütögetéshez elengedhetetlen eszközöket és alapanyagokat is, cikkünkben megosztunk veletek néhány tippet a tökéletes grillpartihoz.

Van egy pár alapvető szabály, amelyet, ha betartunk könnyedén ínycsiklandó sülteket varázsolhatunk az asztalra, és egy kis odafigyeléssel bárkiből grillmester válhat!

Tipp

Fontos, hogy mindig tiszta legyen a grillrács! A korábbi használat alkalmával odasült ételmaradékot minden esetben el kell távolítani, ha igazán finom fogásokat szeretnénk készíteni! Ehhez a művelethez érdemes beszerezni egy vastag sörtéjű grillkefét!

Tipp

A kisebb és vékonyabb zöldség, gomba vagy sajt darabokhoz javasoljuk, hogy használjunk tálcát vagy nyársat, hiszen ezek az alapanyagok hő hatására még inkább összemennek és könnyen beesnek a rácsok közé, egyenesen a tűzbe. 

Tipp

A sajt sütésénél minden esetben legalább 20-30 másodpercet várjunk mielőtt megmozdítanánk, ugyanis minimum ennyi idő szükséges ahhoz, hogy keményebb kéreg képződjön a felületén.

Tipp

Fordítsunk figyelmet az előkészítésre! Húsok esetén az a legjobb döntés, ha már előző este feldaraboljuk és bepácoljuk az alapanyagokat, de a grillsajtoknál is érdemes időt szánni a fűszerezésre, az ízesítés kiválasztására! A sajtok és zöldségek nagy előnye, hogy nem igényelnek hosszú sütési időt, gyorsan ínycsiklandó fogásokat varázsolhatunk belőlük.

Tipp

Egy hosszúnyelű grillfogó nem csak megkönnyíti a sütést, de bizony a balesetek elkerülése miatt is nagyon fontos, hogy kéznél legyen! Érdemes beszerezni egyet már a grillszezon kezdete előtt!

+1

Akkor sem kell elkeseredni, ha nincs kertünk vagy nagy teraszunk a partihoz, hiszen a Sajtbisztró termékekkel konyhánk kényelméből, egy egyszerű serpenyő segítségével is átélhetjük a grillezés varázsát!

A Sajtbisztró széles kínálatában mindenki megtalálja a kedvencét. A sajtos sülteket készíthetjük Medve Grill tallérból, Tihany Grill Camembertből és Karaván Sajt Steakből is!

További tippekért és trükkökért kattints ide!

pannontej.marketing

További érdekességek