Főtt burgonya tejföllel és kockasajttal

Főtt burgonya tejföllel és kockasajttal

Hozzávalók 2 főre:

    1 doboz laktózmentes Medve sajt4 nagyobb vagy 6 közepes burgonya1 doboz laktózmentes tejföl5 dkg bacon1 csokor snidling
1 perces olvasási idő

Szabó Jucus, az 5 hozzávaló blog szerzője így készíti:

1. Mossuk meg alaposan a burgonyákat. Egy villával szurkodjuk meg mindegyiket körbe-körbe, hogy a gőz majd ki tudjon jönni belőlük. Rakjuk őket egy tányérra, és tegyük 7 percre mikróba (600W). 7 perc után kicsit szurkodjuk meg villával, és ha úgy érezzük még nem készültek el, tegyük vissza 1-2 percre. (Aki ódzkodik a mikróban készült ételektől, az csavarja a burgonyákat alufóliában, és tegye fél órára 200 fokos sütőbe.

2. Míg készülnek a burgonyák, a bacont vágjuk fel apróra, és a serpenyőben pirítsuk ropogósra. A snidlinget mossuk meg, töröljük szárazra, és aprítsuk fel. A kockasajtot pedig vágjuk 1×1 cm-es kockákra.

3. Amikor a burgonyák elkészültek, hagyjuk pár percig hűlni, majd tegyük át tányérokra. Vágjuk hosszában félbe őket. Nyissuk szét, egy villa segítségével a belsejüket lazítsuk fel, és egy picit sózzuk meg. Osszuk el bennük a felkockázott kockasajtot, és keverjük össze a még meleg burgonyával. Kanalazzunk a tetejére tejfölt. Szórjuk meg a snidlinggel és a baconnel.

 

pannontej.marketing

Hozzávalók 2 főre:

    1 doboz laktózmentes Medve sajt4 nagyobb vagy 6 közepes burgonya1 doboz laktózmentes tejföl5 dkg bacon1 csokor snidling

További érdekességek