A megpucolt hagymát vékonyra szeleteljük, a vajat felolvasztjuk, és lassan elkezdjük fonnyasztani rajta a hagymát. Hozzáadjuk a cukrot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve finom puhára fonnyasztjuk. Ezután a fehérborral felöntjük, és nagyobb lángon főzzük, amíg a borból már csak pár evőkanálnyi mennyiség marad. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre elkeverjük, lassanként felöntjük a húslevessel, majd belereszeljük a fokhagymát. Felforraljuk, és tovább 5-6 percet főzzük. Ez alatt megpirítjuk a bagett szeleteket és a szeletekre vágott camembert sajtot a tetejükre tesszük. 180-200°C-os sütőben kb. 5 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a kenyérszeletekre. A kész levest a durvára vágott metélőhagymával megszórjuk és a camembert-es pirítóssal tálaljuk. Egy forró hagymaleves az olvadt camembert-rel a nyirkos őszi esték és a hideg téli napok igazi társa.

1 perces olvasási idő