Sajtbisztró

Francia zöldségleves

Francia zöldségleves

Hozzávalók:

    8 dkg vaj 5 dkg vöröshagyma 5 dkg póréhagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 5 dkg zeller 15 dkg fejes káposzta 1 cs. zöldpetrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 l húsleves 10 dkg fejtett bab 2 db kifli 15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt kakukkfű szerecsendió őrölt bors, só
1 perces olvasási idő

4 dkg vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony karikákra szelt póréhagymát. A zöldségeket és a káposztát vékony metéltre vágjuk, rátesszük a hagymára, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és fedő alatt néhány percig pároljuk. Apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Felengedjük a húslevessel, megsózzuk és hozzáadjuk a fejtett babot. Mérsékelt tűzön, lassú forrás mellett puhára főzzük.

Közben a kiflit 2 cm vastag karikákra szeljük és megvajazott sütőlemezre téve, a sütőben megpirítjuk. Kevés főtt zöldséget kiemelünk a levesből, jól lecsöpögtetjük és áttörjük. Az így nyert zöldségpürével megkenjük a kiflikarikákat, megszórjuk reszelt Pannónia Mester ementáli sajttal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd olvasztott vajat rácsöpögtetve, a sütőbe tolva piros – ropogósra pirítjuk. A tűzforró leves mellé külön tálaljuk a zöldséges – sajtos kiflikarikákat.

Fastbridge

Hozzávalók:

    8 dkg vaj 5 dkg vöröshagyma 5 dkg póréhagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 5 dkg zeller 15 dkg fejes káposzta 1 cs. zöldpetrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 l húsleves 10 dkg fejtett bab 2 db kifli 15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt kakukkfű szerecsendió őrölt bors, só

További érdekességek