Sajtbisztró

Fügével töltött szűzpecsenye burgonyakrokettel, sajtmártással

Fügével töltött szűzpecsenye burgonyakrokettel, sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg szűzpecsenye 50 g füge / aszalt füge 6-8 szelet bacon só, őrölt borsolaj60 dkg burgonyakrokett 1,5 dl zsíros tejszín20 dkg natúr Tihany Válogatás Ínyenc Camembert 1 gerezd fokhagymasó, őrölt borsHozzávalók 4 személyre:60 dkg szűzpecsenye 50 g füge / aszalt füge 6-8 szelet bacon só, őrölt borsolaj60 dkg burgonyakrokett 1,5 dl zsíros tejszín20 dkg natúr Tihany Válogatás Ínyenc Camembert 1 gerezd fokhagymasó, őrölt bors
1 perces olvasási idő

A szűzpecsenyét hosszában felvágjuk és kiterítjük. Egy húsklopfolóval elegyengetjük, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, sóval és borssal bedörzsöljük. A húsfelület felére bacon szeleteket terítünk. Ezután következik a füge. Ha aszaltat használunk, felhasználás előtt pár órára áztassuk be. A fügét felkockázzuk és egy csíkban a szalonnára halmozzuk. A bacon szeletekkel betakarjuk, majd a húst szorosan feltekerjük és hústűvel vagy cérnával rögzítjük. Kívülről is befűszerezzük és betekerjük a maradék baconbe. Forró serpenyőben kevés olajon kérget sütünk rá, előmelegített sütőbe tesszük és 180°C-on készre sütjük. Pihentetés után szeleteljük. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást és a burgonyakrokettet. A tejszínt összeforraljuk a feldarabolt sajttal. Fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A burgonyakrokettet bő, forró olajban kisütjük, a felszeletelt hússal és a mártással tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg szűzpecsenye 50 g füge / aszalt füge 6-8 szelet bacon só, őrölt borsolaj60 dkg burgonyakrokett 1,5 dl zsíros tejszín20 dkg natúr Tihany Válogatás Ínyenc Camembert 1 gerezd fokhagymasó, őrölt borsHozzávalók 4 személyre:60 dkg szűzpecsenye 50 g füge / aszalt füge 6-8 szelet bacon só, őrölt borsolaj60 dkg burgonyakrokett 1,5 dl zsíros tejszín20 dkg natúr Tihany Válogatás Ínyenc Camembert 1 gerezd fokhagymasó, őrölt bors

További érdekességek