Sajtbisztró

Fűszeres, pácolt Pannónia Mester ementáli sajt

Fűszeres, pácolt Pannónia sajt

Hozzávalók:

    250g Pannónia Mester ementáli sajt 45g zöld olívabogyó (kb. 15 db) 75g kalamata olívabogyó (kb. 18 db) 8-10 gerezd fokhagyma 1 marék rózsabors 1 mk. szárított kakukkfű 1 mk. szárított oregano 5-6 rozmaring bóbita 1-2 apró, piros chili ½ citrom héja kb. 2,5 dl kevert olaj (a fotón szőlőmagolaj és olívaolaj 1:1 arányú keveréke, 1 tk. chilis olajjal ízesítve)
0 perces olvasási idő

A sajtot vágjuk fel 1 cm-es kockákra. Az olajbogyókat szűrjük le. A fokhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk falatnyi darabokra.
Egy lefedhető tálban keverjük össze az olajokat, adjuk hozzá a fűszereket és a sót, reszeljük bele a citrom héját, végül keverjük össze a sajtkockákkal, az olívaszemekkel és a chilivel. Díszítésként, ha van otthon, tehetünk hozzá más friss fűszereket is, pl. borsikafüvet vagy kakukkfüvet. Tegyük a hűtőbe néhány napra, hogy az ízek összeérjenek, néha keverjük meg. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel vagy meleg pirítóssal. Kis üvegbe téve kiváló gasztroajándék.

Fastbridge

Hozzávalók:

    250g Pannónia Mester ementáli sajt 45g zöld olívabogyó (kb. 15 db) 75g kalamata olívabogyó (kb. 18 db) 8-10 gerezd fokhagyma 1 marék rózsabors 1 mk. szárított kakukkfű 1 mk. szárított oregano 5-6 rozmaring bóbita 1-2 apró, piros chili ½ citrom héja kb. 2,5 dl kevert olaj (a fotón szőlőmagolaj és olívaolaj 1:1 arányú keveréke, 1 tk. chilis olajjal ízesítve)

További érdekességek