Sajtbisztró

Gombás-cukkinis fetuccine tejszínes sajtmártással

Gombás-cukkinis fetuccine tejszínes sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db Tihany Szendvics Csípőspaprikás Camembert400 g fetuccine tészta2 dl habtejszín1 csipet sáfrány (vagy 2 csipet sáfrányos szeklice)5 dkg vajsó, frissen őrölt borsszerecsendió2 db kisebb salátacukkini25 dkg barna csiperke gomba2 ek. olívaolaj
1 perces olvasási idő

A cukkinit megmossuk, a gombáról eltávolítjuk a földes részeket, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A tésztát a csomagolásán leírtek szerint kifőzzük. Amíg elkészül, elkészítjük a sült zöldséget és a mártást. A cukkinit egy felforrósított serpenyőben 1 kanál olívaolaj és 1 dkg vaj keverékén roppanósra pirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből és ugyanezt megismételjük a gombával is. Csak a legvégén sózzuk és borsozzuk meg mindkettőt.

Egy magas falú serpenyőbe öntjük a tejszínt, beleszórjuk a sáfrányt és felmelegítjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csípőspaprikás camembert sajtot és a maradék 3 dkg vajat. Összeforraljuk, sóval, frissen őrölt borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ebbe a mártásba szedjük a kifőtt tésztát és egy-két kanál főzőlevet. Jól összeforgatjuk és azon melegében tálaljuk. A tésztát 4 tányérra elosztjuk és mindegyik tetejére teszünk a sült zöldségekből.

Tipp: a tésztát össze is keverhetjük a sült zöldségekkel.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db Tihany Szendvics Csípőspaprikás Camembert400 g fetuccine tészta2 dl habtejszín1 csipet sáfrány (vagy 2 csipet sáfrányos szeklice)5 dkg vajsó, frissen őrölt borsszerecsendió2 db kisebb salátacukkini25 dkg barna csiperke gomba2 ek. olívaolaj

További érdekességek