Gombás bélszín Pannónia Mester ementáli sajttal sütve

Gombás bélszín Pannónia sajttal sütve

Hozzávalók:

    60 dkg bélszínolajmustárőrölt bors1 kis fej vöröshagyma25 dkg gomba1 csokor zöldpetrezselyem2 dkg liszt1-2 dl tejszín15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt60 dkg burgonyaolaj1 kk. pirospaprika só, kakukkfű, oregano 2 gerezd fokhagyma cayenne bors
1 perces olvasási idő

A hártyájától megtisztított bélszínt 4 egyforma szeletre vágjuk, megszórjuk őrölt borssal, vékonyan megkenjük mustárral, majd egy edénybe fektetjük és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőszekrénybe tesszük, és időnként megforgatva 2-3 napon keresztül érleljük.

A burgonyát jól megmossuk, a héját rajta hagyjuk, hosszúkás cikkekre vágjuk és félpuhára főzzük. Leszűrjük és beleforgatjuk a fűszerekkel elkevert olajba. Tepsibe terítjük, vigyázva, hogy csak egy sorban legyenek és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Az előkészített bélszín szeleteket nagyon gyengén kiverjük és megsózzuk. Kevés forró olajban angolosan kisütjük. A visszamaradt olajban a kis kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés liszttel megszórjuk, kis ideig tovább pirítjuk. A tejszínt hozzáöntve addig keverjük, amíg krémszerűvé válik, majd levesszük a tűzről. A bélszínszeleteket egy tepsibe fektetjük. Tetejükön egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjük egy-egy sajtszelettel. Forró sütőben a sajt olvadásáig sütjük. A steakburgonyával tálaljuk.

*Elkészítési idő: 60 perc és 2-3 éjszaka érlelés

Fastbridge

Hozzávalók:

    60 dkg bélszínolajmustárőrölt bors1 kis fej vöröshagyma25 dkg gomba1 csokor zöldpetrezselyem2 dkg liszt1-2 dl tejszín15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt60 dkg burgonyaolaj1 kk. pirospaprika só, kakukkfű, oregano 2 gerezd fokhagyma cayenne bors

További érdekességek