Sajtbisztró

Gombás-camembertes csirkemell tésztabatyuban

Gombás-camembertes csirkemell tésztabatyuban

Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg csiperke gomba1 db chilis Tihany Válogatás Ínyenc Camembertolívaolaj1-2 gerezd fokhagymasó, őrölt bors, chili1 cs. petrezselyemzöld2 db csirkemell / 4 fél filé50 dkg leveles tészta1 tojás2 ek. mustármag2 dl fehérbor1,5 dl tejszín
1 perces olvasási idő

A sütőt 200C-ra előmelegítjük. Amíg melegszik, elkészítjük a tölteléket. A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sóval, fokhagymával, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha kihűlt, belekeverjük az apróra vágott camembert sajtot.

A fél csirkemellekbe zsebeket vágunk és elosztjuk benne a tölteléket. A leveles tésztát kihajtogatjuk és 4 db egyforma hosszú csíkra vágjuk. Ezekbe tekerjük a csirkemelleket. Tojással megkenjük és sütőbe tesszük. Kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amíg sül, elkészítjük a mártást. A mustármagot egy forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Akkor jó, ha pattog. Ráöntjük a bort, és amikor elillant a gőze, hozzáadjuk a tejszínt. Besűrítjük, sóval, borssal és chilivel ízesítjük. Tálaláskor a tésztabatyukat felvágjuk, kevés olívaolajjal megpermetezzük, és a mártással kínáljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg csiperke gomba1 db chilis Tihany Válogatás Ínyenc Camembertolívaolaj1-2 gerezd fokhagymasó, őrölt bors, chili1 cs. petrezselyemzöld2 db csirkemell / 4 fél filé50 dkg leveles tészta1 tojás2 ek. mustármag2 dl fehérbor1,5 dl tejszín

További érdekességek