A gombát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Felforrósítunk 2 ek vajat egy nagyobb, széles aljú lábasban, majd megpirítjuk rajta a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Majd kivesszük egy szűrőkanállal és félretesszük. A maradék vajhoz adunk még egy kanállal, majd ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezután felöntjük a fehérborral és nagy lángon elfőzzük. Hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a forró húslevessel. Mindig csak egy merőkanálnyival, majd akkor adjuk hozzá a következőt, amikor azt elfőtte. Addig főzzük, míg a húsleves elfogy, illetve a rizs megfő. A jó rizottó rizs belül enyhén roppanós marad, míg kívül krémes. A rizottó maga pedig kissé folyós. Hozzákeverjük a reszelt Karaván sajt felét, a citromhéjat és a felaprított petrezselyemzöldet és a gomba nagy részét. Tálaláskor megszórjuk a maradék kevés gombával és a sajt másik felével.

1 perces olvasási idő