Sajtbisztró

Görög paradicsomos, spenótos lepény Milkana Islos sajttal

Görög paradicsomos, spenótos lepény Milkana Islos sajttal

Hozzávalók 4 főre:

    1 doboz Milkana Islos salátasajt1 csomag (500 g) leveles tészta200 g fagyasztott leveles spenót2 kisebb gerezd fokhagyma200 g koktél paradicsom1 ek. apróra vágott friss oregánó (vagy 1 tk. szárított)3-4 evőkanál olívaolajsó, bors
1 perces olvasási idő

A spenótleveleket kiolvasztjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben fölforrósítunk egy kevés olívaolajat és 1-2 perc alatt megfuttatjuk rajta a spenótot. Közben sózzuk, borsozzuk és reszelünk rá 2 kisebb gerezd fokhagymát. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A leveles tésztát letekerjük, vagy kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy sütőlapra fektetjük. A szélétől kb. 1 cm-re húzunk bele éles késsel egy szélt, a belső részét pedig megszurkáljuk villával. A tészta tetejére, a szélét kihagyva, rátesszük a spenótot, a félbevágott paradicsomokat, rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk az oregánóval és locsolunk rá egy kis olívaolajat. A szélére is kenünk egy keveset, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Fogyaszthatjuk forrón, melegen, vagy langyosan is.

Fastbridge

Hozzávalók 4 főre:

    1 doboz Milkana Islos salátasajt1 csomag (500 g) leveles tészta200 g fagyasztott leveles spenót2 kisebb gerezd fokhagyma200 g koktél paradicsom1 ek. apróra vágott friss oregánó (vagy 1 tk. szárított)3-4 evőkanál olívaolajsó, bors

További érdekességek