Grana Padano sajtos mini pizza pármai sonkával

Grana Padano sajtos mini pizza pármai sonkával

Hozzávalók:

    20 dkg finomliszt25 dkg élesztőkb. 2 dl meleg víz1 mokkáskanál cukor1 teáskanál sóolívaolaj ízlés szerintFeltét:175 g natúr paradicsompürésó, borsoregánóbazsalikomGrana Padano sajt durvára reszelveízlés szerint mozzarella sajtDíszítéshez: Grana Padano sajtpármai sonkarukkola
1 perces olvasási idő

Az élesztőt egy tálban elmorzsoljuk, hozzádjuk a cukrot és kb. fél dl meleg vizet, majd addig kevergetjük, amíg az élesztő feloldódik. 10 percig pihentetjük, majd újra átkeverjük. Egy nagyobb tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztős masszát, egy kevés olajat és egy kevés vizet. Összegyúrjuk, és amennyiben szükséges, adunk még hozzá vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, pár percig dagasztjuk, majd félrerakjuk és letakarva 20 percig pihentetjük.

A két részből kézzel, vagy nyújtódeszkán két kis korongot formázunk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Megkenjük a fűszerezett paradicsompürével, majd megszórjuk mozzarella sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve, meghintjük durvára reszelt Grana Padano sajttal. Tálaláskor pármai sonkával, rukkolával és Grana Padano pelyhekkel díszítjük.

Fastbridge

Hozzávalók:

    20 dkg finomliszt25 dkg élesztőkb. 2 dl meleg víz1 mokkáskanál cukor1 teáskanál sóolívaolaj ízlés szerintFeltét:175 g natúr paradicsompürésó, borsoregánóbazsalikomGrana Padano sajt durvára reszelveízlés szerint mozzarella sajtDíszítéshez: Grana Padano sajtpármai sonkarukkola

További érdekességek