1 perces olvasási idő
A lilahagymát megtisztítjuk és vékony gerezdekre vágjuk. A cukrot és a mézet az olajjal felmelegítjük, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a hagymát és dinsztelni kezdjük. Pár perc múlva, amikor a hagyma már összeesett és üvegesre párolódott, ízesítjük sóval, fahéjjal, balzsamecettel. Kevés bort öntünk alá (vagy vizet) és kb. 20 percen át pároljuk. Akkor van készen, amikor a leve szépen besűrűsödött.
Közben vékony szeletekre vágjuk a megtisztított szárzellert és újhagymát. A petrezselyemzöldet falatnyi darabokra tépkedjük. A zöldségeket összeforgatjuk a salátákkal és egy tk. olívaolajjal. Megpirítunk néhány kenyérszeletet, elkészítjük a grillsajtot a doboz oldalán lévő leírás szerint és már tálalhatunk is.