Sajtbisztró

Grillezett Karaván sajt lilahagyma lekvárral és zöldsalátával

Grillezett Karaván sajt lilahagyma lekvárral és zöldsalátával

Hozzávalók 2 személyre:

    1 doboz Karaván Grillsajt (4 db)A salátához:1 szál szárzeller1 marék rukkola1 marék madársaláta1 nagyobb szál újhagyma1/4 csokor petrezselyemzöld1 tk. olívaolajA hagymalekvárhoz (1 üveg):50 dkg lilahagyma2 ek. olívaolaj3 ek. méz2 ek. cukor3-4 ek. balzsamecet1 dl vörösbor (elhagyható)1 kk. őrölt fahéj1 kk. sóA tálaláshoz: pirítós
1 perces olvasási idő

A lilahagymát megtisztítjuk és vékony gerezdekre vágjuk. A cukrot és a mézet az olajjal felmelegítjük, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a hagymát és dinsztelni kezdjük. Pár perc múlva, amikor a hagyma már összeesett és üvegesre párolódott, ízesítjük sóval, fahéjjal, balzsamecettel. Kevés bort öntünk alá (vagy vizet) és kb. 20 percen át pároljuk. Akkor van készen, amikor a leve szépen besűrűsödött.
Közben vékony szeletekre vágjuk a megtisztított szárzellert és újhagymát. A petrezselyemzöldet falatnyi darabokra tépkedjük. A zöldségeket összeforgatjuk a salátákkal és egy tk. olívaolajjal. Megpirítunk néhány kenyérszeletet, elkészítjük a grillsajtot a doboz oldalán lévő leírás szerint és már tálalhatunk is.

Fastbridge

Hozzávalók 2 személyre:

    1 doboz Karaván Grillsajt (4 db)A salátához:1 szál szárzeller1 marék rukkola1 marék madársaláta1 nagyobb szál újhagyma1/4 csokor petrezselyemzöld1 tk. olívaolajA hagymalekvárhoz (1 üveg):50 dkg lilahagyma2 ek. olívaolaj3 ek. méz2 ek. cukor3-4 ek. balzsamecet1 dl vörösbor (elhagyható)1 kk. őrölt fahéj1 kk. sóA tálaláshoz: pirítós

További érdekességek