Grillsajt mexikói módra guacamole-val és tortillával

Grillsajt mexikói módra guacamole-val és tortillával

Hozzávalók 4 személyre:

    2 doboz (4 db) Tihany Grill Camembert4 db tortilla lap2 db kisebb cukkini1 db piros és 1 db sárga kaliforniai paprika3 db közepes lilahagymamexikói grill fűszerkeverék2 db puha avokádó2 gerezd fokhagyma1 piros chilipaprika1 dl tejföl1 kis csokor petrezselyemzöld1 zöldcitromsó, borsolaj
1 perces olvasási idő

Elkészítjük a guacamole-t. Az áttört avokadóhoz adjuk az apróra vágott chilit, 1/2 nagyon apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát. 1 dl tejföllel összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, zöldcitromlével, citromos olívaolajjal és egy marék összevágott petrezselyemzölddel. Tálalásig hűtőben tartjuk. A paprikákat és a hagymát vékony csíkokra, a cukkinit karikákra vágjuk. A grill fűszerkeveréket elkeverjük 3 ek. olajjal, bekenjük vele a sajtokat. A maradék fűszeres olajba mexikói fűszerkeveréket és sót teszünk, beleforgatjuk a zöldségeket. A tortilla lapokat 8 felé vágjuk. A zöldségeket néhány perc alatt roppanósra sütjük, a grillsajtokat előírás szerint elkészítjük, a tortilla cikkeket szárazon megpirítjuk. A grillsajtot egy adag zöldséggel, avokádó szósszal és a pirított tortillával tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    2 doboz (4 db) Tihany Grill Camembert4 db tortilla lap2 db kisebb cukkini1 db piros és 1 db sárga kaliforniai paprika3 db közepes lilahagymamexikói grill fűszerkeverék2 db puha avokádó2 gerezd fokhagyma1 piros chilipaprika1 dl tejföl1 kis csokor petrezselyemzöld1 zöldcitromsó, borsolaj

További érdekességek