Sajtbisztró

Grillsajtos szendvics zsályás sült kolbásszal és karamellizált lilahagymával

Grillsajtos szendvics zsályás sült kolbásszal és karamellizált lilahagymával

Hozzávalók 4 személyre:

    2 doboz (4 db) Tihany Grill Camembert4 kisebb szál grillkolbász4 szelet bacon8-12 zsályalevél1 db ciabatta kenyér1 ek. vaj4 tk. dijoni mustár1 db szívsaláta4-5 db közepes lilahagyma3 ek. balzsamecetsó, bors1 ek. méz2 ek. olaj
1 perces olvasási idő

A hagymát vágjuk vékony karikákra és 2 ek. olajon pároljuk puhára (kb. 12 perc), majd nagyobb lángon pirítsuk aranybarnára. Fűszerezzük balzsamecettel, sóval, borssal és mézzel, majd hagyjuk addig sülni, amíg sűrű és fényes lesz. Közben a grillkolbászokra simítsunk egy-egy zsályalevelet és tekerjük egy szelet baconbe. A maradék zsályalevelet 1 ek. vajon süssük 1-2 percig, majd csöpögtessük le. A ciabattából vágjuk 4 db négyzet alakú szeletet és a visszamaradt vajban süssük pirosra. A grillsajtot a saját fűszerével fűszerezzük be, majd a kolbászokkal együtt grillen süssük meg. Állítsuk össze a szendvicseket: A kenyeret kenjük meg vékonyan dijoni mustárral, tegyünk rá egy-két salátalevelet, egy kanál hagymaszószt (ezt a szendvics mellé is adhatjuk), rá a grillsajtot, majd tűzzük meg a szalonnával áttekert grillkolbásszal. Szórjuk rá a ropogós zsályalevelet.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    2 doboz (4 db) Tihany Grill Camembert4 kisebb szál grillkolbász4 szelet bacon8-12 zsályalevél1 db ciabatta kenyér1 ek. vaj4 tk. dijoni mustár1 db szívsaláta4-5 db közepes lilahagyma3 ek. balzsamecetsó, bors1 ek. méz2 ek. olaj

További érdekességek